Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп охлади мераците на Барселона за привличането на офанзивния полузащитник Филипе Коутиньо.

През последните месеци се спекулира, че каталунците са готови на всичко, за да привлeкат бразилеца, за когото се смята, че иска да заиграе на стадион "Ноу Камп".

"Ние никога не сме имали идеи или планове за продажбата на Филипе, защото той е наш футболист. Нищо не се е променило и той остава при нас", коментира Клопо по адрес на своя възпитаник, който излекува контузия в глезена и утре дори може да вземе участие в мача срещу Саутхямптън за Купата на лигата.

"Би било хубаво, ако големите клубове като Барселона се откажат от Коутиньо заради контузията му и го забравят напълно, защото него го няма 5-6 седмици. Но за съжаление големите клубове не мислят по този начин. Неговата контузия не беше сериозна и не сме имали съмнение дали той ще бъде същият футболист при завръщането си", добави германският специалист.

Според медиите на Острова от Барселона готвят оферта от порядъка на 60 милиона паунда, която обаче почти сигурно ще бъде отхвърлена от Ливърпул.