Ливърпул отпадна позорно в 4-ия кръг на ФА Къп, след като загуби на своя "Анфийлд" с 1:2 от Уулвърхямптън.

Противникът на "червените" е 18-и в Чемпиъншип, но въпреки това успя да се справи с тотално безличния тим на "червените".

Загубата е трета поредна и трета поредна домакинска за момчетата на Юрген Клоп и отборът може да се каже, че се намира в първата си криза от началото на сезона.

В този мач германецът даде шанс на играчи, които не играят редовно във Висшата лига.

Стиърман даде аванс на гостите преди да е изтекла първата минута, а в 41-ата Вайман удвои. В 85-ата минута Ориги вкара почетен гол за домакините, но той не бе достатъчен за ремито. 


Срещата започна по изумително добър начин за "вълците" и те стигнаха до попадение още в 53-ата секунда, след като Стиърман засече с глава прекрасно центриране на Коста от фаул, на далечната греда, и матира стража на домакините.

В следващите минути домакините бяха като зашеметени и не успяваха да наложат натиск над опонента си, а в 10-ата минута гостите бяха на косъм от втори гол, но мощният удар на Коста премина покрай вратата. 

Немощта на "червените" доведе до там, че десетина минути след това Лейва пробва късмета си от около 30 метра, но ударът му мина агонизиращо встрани целта. 

През следващите минути домакините контролираха играта, но до голови положения така и не се стигаше. Сякаш гостите се бяха плътно прибрали в отбрана.

В 41-ата минута Уулвс нанесе втори много тежък удар на своя противник. След прекрасна контраатака, Коста намери Вайман, който премина покрай стража на противника и удвои аванса на гостуващия отбор.

Юрген Клоп пусна след почивката Коутиньо с надеждата, че той може да промени нещата в полза на тима.

Малко след подновяването на играта пък Клаван пропусна добър шанс да намали, а след това такъв пропусна и Фирмино.

След подновяването на играта "червените" наложиха натиск над противника си, а в 60-ата минута Коутиньо отправи първия точен удар за тима си, но Бъргойн се справи.

В 80-ата минута Бодварсон можеше тотално да довърши клетия тим от "Анфийлд", но в последния момент Гомес изчисти топката в корнер. 

Пет минути след това Ориги намали след удар от близка дистанция на далечната греда. Преди това пък защитниците на гостите не успяха да изчистят топката.

Две минути след това Ориги бе на път да изравни, но стражът на гостите се намеси блестящо. В 89-ата минута Бодварсон можеше да реши всичко. Той се справи с четирима играчи на Ливърпул, но Лейва изчисти малко пред голлинията. 

До края на срещата не се случи нищо интересно и Ливърпул записа срамна страница в своята история. 

Ливърпул - Уулвърхямптън 1:2
0:1 Стиърман 1
0:2 Вайман 41
1:2 Ориги 85

Ливърпул: Кариус, Рандал (46 - Koутиньо), Гомес, Клаван, Морено, Лейва, Еджария (74 - Джан), Вайндалдум, Уудбърн, Фирмино (65 - Стъридж), Ориги 

Уулвърхямптън: Бъргойн, Дохърти, Едуардс, Стиърман, Савил, Еванс, Коуди, Коща (67 - Ронан), Дико (71 - Бодварсон), Хаус, Вайман

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/5UMHxGGzZz4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/QuCmqNav1Mo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>