Най-добрият реализатор в историята на Ливърпул Йън Ръш вярва, че Даниел Стъридж ще има важна роля в оставащата част от сезона, но трябва да се бори и за мястото си. 

Английският национал отдавна не е започвал като титуляр отдавна, като продължава да има проблеми с контузии. Мърсисайдци стартираха много лошо календарната 2017-а и сега дори мястото им в Топ 4 е поставено под въпрос след серията лоши резултати. 

В момента Юрген Клоп вече има почти пълния си състав на разположение, което означава, че шансовете на Стъридж за игра не изглеждат много добри, но за Ръш той би могъл да бъде от решаващо значение. 

„Даниел Стъридж е може би най-талантливият нападател, който имаме. Надявам се, че той ще получи шанс за изява и ще бъде тук и през следващия сезон, но трябва да се бори за мястото си. Ние ще имаме нужда от него до края на сезона и когато получи шанс, трябва да го използва“ заяви Ръш. 

„Започне ли да бележи според мен ще бъде от решаващо значение в борбата на отбора за място в Топ 4. В момента сме в негативна серия, но това се случва. До края има още много време и ако тимът влезе в Шампионската лига, това ще бъде успех, въпреки че няма да спечели трофей“ добави той.