Вратарят на Ливърпул Симон Миньоле остана много доволен от трудната победа над Бърнли с 2:1 и заяви, че Червените са спечелили благодарение на „английски футбол от старата школа“. 

Мърсисайдци не блестяха, но направиха обрат след голове на Вайналдум и Джан, за да запазят шансове за Топ 4 и според белгиеца така тимът е отговорил на критиките, че му липсва характер и психическа устойчивост. 

„В този мач единственото от значение бе резултата, а не представянето. Преди това чувахме непрекъснато как не можем да печелим срещу отбори по-ниско в класирането, които са организирани и се защитават добре. Ето че сега, след като изостанахме направихме обрат, благодарение на английски футбол от старата школа“ заяви вратарят пред „Ливърпул Ехо“. 

„Реагирахме добре и започнахме да се борим за всяка топка. Бе хубаво, че изравнихме още преди почивката, а след това направихме това, което трябваше. Няма смисъл да говорим защо не сме създави повече положения, защото Бърнли е труден съперник, срещу който трябва да си с правилната настройка и да си готов за здрава битка“ добави Миньоле, който бе много солиден в представянето си. 

„Знаех, че ще има много центрирани топки и в такива ситуации е необходимо бързо да вземеш решение дали да излезеш или не. Доволен съм, че успях да помогна. Те пропуснаха в края и имахме късмет, но като цяло заслужавахме да победим. Трябва да използваме опита от този мач, защото ще има и други такива“ каза още стражът.