Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се изказа доста дипломатично след стряскащата победа с 5:0 над Порто снощи, отдавайки дължимото на съсипаните "дракони".

"Ние изиграхме мача много професионално, много зряло и в точните моменти бяхме доста агресивни. Защитавахме се добре, контраатакувахме добре, задържахме топката и движението ни беше отлично", отбеляза германският специалист.

"Но снощи изобщо не ни беше лесно. Трудихме се доста здраво и момчетата се насладиха на работата, това е най-важното нещо. Головете ни бяха фантастични. При първия Деян Ловрен спечели топката и Садио получи възможност да стреля, а при втория Мо направи хубав завършек. При третия играхме фантастично на контраатака. Всички бяха фантастични и ние се нуждаехме от тях."

"Видях много фантастични изяви от нашия отбор снощи и такъв резултат е възможен само ако сме отлични във всяко едно отношение. Всички се представиха добре. Разбира се, че Садио е играч на мача с трите си гола, но коефициентът на полезно действие на Роберто Фирмино е изключителен. Надявам се, че Салах няма да спре на 30 гола този сезон. Направихме всичко както трябва и само това е пътят да бъдем успешни", добави Юрген.