Бившият футболист на Ливърпул Чаби Алонсо вярва, че мърсисайдци са способни да спечелят Шампионската лига, както го сториха за последно с него в редиците си през 2005 година.

"Ливърпул може да победи всеки. Този отбор има чудесни нападатели и с подкрепата на стадион "Анфийлд" всичко е възможно. Там Ливърпул е много мощен съперник", коментира Чаби.

"Юрген Клоп пасва перфектно на Ливърпул. Той е правилният човек на правилното място. И вече никой не се съмнява за това. Той разбра бързо културата на този митичен клуб. Надявам се, че скоро той ще донесе трофей на клуба. Ливърпул е топ-отбор на европейската сцена и е изиграл много големи мачове на своя стадион."

Алонсо коментира и последния отбор в своята кариера Байерн Мюнхен: "Със сигурност евентуални мачове между двата отбора биха били зрелище. Но за баварците участието на четвъртфинал не е нещо особено, те са свикнали с това".

Както е известно, последното участие на Ливърпул в последната четворка в ШЛ дойде през сезон 2008/09. С оглед космическия аванс над Порто (5:0) в първия мач обаче, "червените" са отново сред осемте най-добри на Стария континент.

Ливърпул и Байерн не са играли в официален мач един срещу друг от 2001 година насам, когато английският клуб спечели с 3:2 в спор за Суперкупата на УЕФА. На теория те могат да се срещнат в елиминационната фаза на Шампионската лига този сезон. През август миналата година баварците паднаха лошо от Ливърпул с 0:3 насред "Алианц Арена" за Ауди Къп.