Ливърпул може да се чувства разочарован не само от загубата от Юнайтед с 1:2 през уикенда, но и от това, че пет противоречиви решения на съдиите поне на пръв поглед бяха срещу тях. 

Рашфорд имаше отлично първо полувреме, гарнирано с 2 гола, но той можеше да получи червен картон. Младокът отпразнува първото си попадение сред феновете, което можеше да се накаже с жълт картон, но Крейг Поусън замълча. 

Малко по-късно Рашфорд получи жълт картон за остро влизане в краката на Милнър, който евентуално щеше да бъде негов втори.

През първата част Ашли Йънг задържа Салах в наказателното поле на червените дяволи, но сигнал за дузпа нямаше. Малко след това Робъртсън центрира и топката се отби в ръката на Валенсия, но реферът Поусън отново замълча. 

Малко преди края Фелайни спъна неволно Мане, но 11-метров удар отново не беше маркиран, отбелязва "Тема спорт". Валенсия също можеше да бъде изгонен в заключителните секунди, тъй като бутоните му закачиха Садио Мане в областта на гърдите. Нямаше реакция обаче от съдията и в този случай...