Най-добрият реализатор в историята на Ливърпул Йън Ръш не спести похвалите си за Роберто Фирмино, който понякога може и да остана в сянка, но според уелсеца всеки един мениджър би искал да го има в състава си. 

Бразилецът е високо ценен заради  уменията си да отнема топката и работоспособността си, през този сезон до момента има и 23 гола, колкото общо бе вкарал в първите си две кампании на „Анфийлд“ заедно. 

„Всички знаят, че Мохамед Салах е фантастичен играч, но ако има играч, на когото в Ливърпул разчитат винаги, това е Боби Фирмино. Начинът, по който се бори и затваря противниците ми напомня за мен. Той  обаче не само работи здраво за отбора, но притежава и страхотни умения“ заяви Ръш. 

„Просто умее всичко. Вярно  е, че няма редовно да вкара по 30 гола на сезон, но предизвиква съперниците да грешат. Бих казал, че е рядка порода за бразилец и талантът му е идеален за Висшата лига. Той просто е неуморен и всеки мениджър би се радвал да има подобен играч в отбора си. Ние сме големи късметлии, че той е при нас“ добави легендарният нападател, който не спести похвали и за Салах, поставяйки го сред най-добрите в света. 

„Мо е сред топ-нападателите играли за Ливърпул в ерата на Висшата лига. Той е просто изключителен, но също така е невероятно земен. Срещу Уотфорд бе просто изумителен и то не само заради четирите му гола, а и поради това, че се опитваше да създава ситуации за останалите. За мен само двама могат да играят на това ниво – Лео Меси и Кристиано Роналдо“ изтъкна Ръш. 

В събота Ливърпул подновява борбата във Висшата лига с гостуване на Кристъл Палас, след което предстоят и мачовете с Манчестър Сити от Шампионската лига, така че това е ключов период от кампанията.