Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп защити своя сънародник Месут Йозил, заявявайки, че критиките отправени към полузащитника на Арсенал за снимките му с турския президент Таип Ердоган, се дължат на "абсолютна дезинформация" и "пълна глупост". Вълната на недоволство застигна и Илкай Гюндоган, който бе на събитието заедно с Йозил.

"Това е класически пример за абсолютна дезинформация и, разбира се, пълна глупост", каза Клоп пред германския телевизионен канал Sport1.

"Не се съмнявам в тези момчета, поне в тяхната лоялност към родината ни. Разликата е, че те имат още нещо (в наследството си) ... това е красиво", допълни Клоп, който бе треньор на Илкай Гюндоган в Борусия Дортмунд. 

"Културното многообразие е навсякъде около нас, всички ние сме наясно. Беше добре около Световното първенство през 2006 г. Сега две момчета са съблазнени от политически интелигентни хора, за да имат снимка, а след това имат относително малко възможности да кажат какво искат." 

"Ето защо намирам тази дискусия за лицемерна, лоши неща се случват, защото хората не са били информирани правилно, дори и медиите не трябва да създават напрежение за нещо подобно всеки ден", завърши Клоп.