Агентът на Месут Йозил отвърна на удара и направи на пух и прах президента на Байерн Мюнхен Ули Хьонес след вербалната атака на бившия футболист по адрес на отказалия се от Бундестима халф на Арсенал.

"Твърденията на господин Хьонес да лишени от смисъл, защото нямат нищо общо с футбола. Той се опитва да привлече внимание и да отклони погледите от истината за расизма и дискриминацията в Германия, които се наблюдават всеки ден в германското общество", заяви д-р Еркут Согут, защитаваш правата на Йозил.

"Както каза Месут в своето изявление, той приема с право критиките за играта си, защото това е част от работата.Но господин Хьонес дори не може да докаже своите глупави твърдения, които са напълно неверни и преувеличени. А показателите са налице - 23 гола и 40 асистенции за Германия, 5 пъти футболист №1 на Германия. Три от наградите идват след 2014 година."

"Господин Хьонес твърди, че Месут е "призрак" от години, но кой призрак печели толкова награди и постига толкова успехи? На световното в Русия Месут създаде повече голови положения в рамките на един мач от всеки друг футболист. Но пак получава критики."

"Най-добре ще бъде президентът на Байерн Мюнхен да погледне собствените си играчи, защото цели осем от тях играят за националния отбор. Ако Месут е толкова лош играч, какво виждат в него Йоахим Льов, Арсен Венгер и Жозе Моуриньо? Това са трима елитни мениджъри, които смятат Месут за един от най-добрите на поста му. Смешно е, ако Хьонес се смята за по-квалифициран от тях в коментарите за футболните умения на някого."

"Също така коментарите му за единоборствата са грешни. На Мондиал 2014 и на Евро 2016 Месут спечели над 65% от своите единоборства. И беше най-добрият играч в мачовете на Германия с Италия и Франция през 2016 година. Коментарите на господин Хьонес отново са безумни."

"Фактите говорят. Лъжите срещу него са евтини, стереотипни и безпочвени. Господин Хьонес не трябва да губи време и енергия, като говори за субект, с когото не е запознат. Той е позор не само за себе си, но и за всички хора в Германия, за футбола в страната."

"Хьонес го направи с цел, той знае какво върши. Използвайки лъжливи "твърдения" по адрес на Месут, той предизвика мощна реакция, за да прикрие истинските факти. Сложи ги под килима, защото не може да приеме истината."

"Господин Хьонес показа характера и истинскатна си същност, игнорирайки истината и правейки идиотски коментари за футбола. Няма да го оставим да успее. Месут е дал повече за Германия на терена и извън него, отколкото Хьонес може да си мечтае", добави агентът на Йозил.