Бившият легендарен вратар на Германия Оливер Кан смята, че най-слаби сред слабия германския национален отбор са били Месут Йозил и Сами Кедира. В изявление за вестник Сън, бившият страж на Байерн (Мюнхен) не иска да влиза в детайлни анализи за провала на отбора, но предполага, че има връзка и с ниското в последните години ниво на Бундеслигата.

"За мен големите разочарования се оказаха Кедира и Йозил. В първата среща бяха незабележими, а във втората ги оставиха на пейката, за да се стреснат малко. В сряда отново им се даде шанс, но нито един от тях не се възползва. Кедира и Йозил са двама от най-опитните в този отбор, но въпреки това бяха провал по много показатели".

"В момента пред Германския футболен съюз има достатъчно работа. Трябва да се определи на какви футболисти ще се разчита в бъдеще. Вероятно една от причините в ниското ниво на националния отбор е и все по-слабото равнище на Бундеслигата. И ако преди сме искали да се мерим като ниво на шампионата с Примера и английската Висша лига, сега смятам, че игровият потенциал вече отстъпва и на френската Лига 1. От големите пет първенства само Италия е зад нас", цитира думите на Кан английският таблоид.