Ливърпул надви Лестър с 2:1 като гост в двубой от четвъртия кръг на английската Висша лига, който се игра на стадион "Кинг Пауър Стейдиъм". Така мърсисайдци стартират сезона с четири победи за първи път от 1990 година насам.

Момчетата на Юрген Клоп пуснаха първа кръв още в десетата минута, когато Садио Мане се възползва от хубавия пробив на Анди Робъртсън по левия фланг. Малко преди паузата пък Роберто Фирмино нанесе безпощаден удар с глава след изпълнение на корнер.

В средата на втората част много груба грешка на втория най-скъп вратар в историята Алисон върна "лисиците" в играта, защото Гезал успя да намали пасива на своите след добра работа на Ихеаначо. До края обаче "червените" умело запазиха своята преднина и се бетонираха на върха с пълен актив от 12 точки. Лестър е седми с шест пункта.


Срещата започна сравнително спокойно и в първите минути двата отбора поглеждаха в предни позиции, но все пак действаха предпазливо. Мохамед Салах получи първата добра възможност, но шутира покрай десния страничен стълб.

Тъкмо изтичаше десетата минута, когато гостите нанесоха своя удар с много добра акция отляво на Анди Робъртсън. Бекът проби през защитния вал на противника и подаде за Садио Мане в наказателното поле. Сенегалецът си спря добре и с удар от движение с левачката не остави шансове на Шмайхел.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/9eA2oiG0Jho" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

В средата на първото полувреме "лисиците" най-после показаха своите зъби. Демарай Грей беше изведен с хубав пас зад защитата на гостите и отправи диагонален удар, но Алисон следеше ситуацията и спаси.

Ливърпул имаше предимство във владеенето на топката, но пък не успяваше да стигне до заключителния пас пред пеналта на Лестър. Вместо това домакините бяха тези, които отправиха още два удара чрез Грей и Медисън, минали над целта. 

Чилуел пък заложи на шут от дистанция, който изобщо не затрудни Алисон. После на отсрещната врата се изяви и Мохамед Салах, който залъга няколко бранители и стреля в долния ляв ъгъл, за да предизвика чудесната намеса на Каспер Шмайхел.

В последната минута на първата част Ливърпул реализира второ попадение, дошло след изпълнение на корнер. Джеймс Милнър центрира към точката на дузпата и от десетина метра Роберто Фирмино беше безпощаден с глава, вкарвайки първия си гол за сезона.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/M3C8_jnpu8M" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Лестър започна второто полувреме по-агресивно и на моменти надиграваше лидера в таблицата, но така и не успяваше да стигне до добра позиция. В същото време Салах навърза защитата на домакините и пусна хитро за Милнър в наказателното поле, но халфът нямаше нужната скорост.

В 63-ата минута добрата игра на Лестър даде резултат и Рашид Гезал успя да вкара първия гол във вратата на Ливърпул този сезон след груба грешка на Алисон. Бразилският вратар получи върната топка от ван дайк и реши да финтира влезлия като резерва Ихеаначо, който открадна кълбото и го сервира на крака на Гезал.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ngIgIJrgjmo" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Постепенно гостите се успокоиха и взеха инициативата, изнасяйки играта в половината на своя опонент. Лестър изглеждаше уморен и безидеен, а смените в двата лагера допълнително накъсаха играта.


Лестър - Ливърпул 1:2

0:1 Садио Мане - 10'
0:2 Роберто Фирмино - 45'
1:2 Рашид Гезал - 63'


Лестър: Шмайхел, Магуайър, Моргън, Перейра, Чилуел, Менди, Ндиди, Олбрайтън (Ихеаначо - 61'), Грей (Оказаки - 76'), Медисън (Амарти - 83'), Гезал

Ливърпул: Алисон, ван Дайк, Гомес, Робъртсън, Александър-Арнолд (Матип - 89'), Хендерсън (Кейта - 71'), Вайналдум, Милнър, Салах (Шакири - 71'), Сане, Фирмино