На Ливърпул може да са необходими 105 точки, за да спечели титлата. Това обяви Юрген Клоп след триумфа над Уулвърхемптън снощи с 2:0. 

Мърсисайдци сега имат 48 точки от 18 мача и според германеца от оставащите 20 двубоя ще могат да загубят едва 3 точки, за да триумфират в битката с Ман Сити. 

„Досега това наистина изглежда като специален сезон. 48 точки преди Коледа са лудост. Има обаче и  други силни отбори с около 40 точки, така че конкуренцията е огромна и може да ни трябват 105 точки, за да сме шампиони“ заяви Клоп. 

„Знаем, че сме добър отбор, който се намира в добър момент, но трябва да уважаваме и другите и сега няма как да започнем да празнуваме. За момента всичко е наред и сега целта е да се възстановим за предстоящия сблъсък с Нюкасъл“ добави той и похвали авторът на втория гол Върджил ван Дайк. 

„Да, заедно с останалите той е страхотен. Може обаче и да се подобри. Иначе е прекрасен играч. Помага страшно много и е точно онзи играч, който видяхме, че ще бъде“ изтъкна Клоп, чийто тим ще гостува на Ман Сити на 3 януари в супердербите на върха.