Ливърпул - Нюкасъл, среща от 19-ия кръг на английската Висша лига. Стадион "Анфийлд", 17.00 часа българско време.


Вероятни състави:

Ливърпул: Алисон, ван Дайк, Ловрен, Робъртсън, Александър-Арнолд, Хендерсън, Вайналдум, Шакири, Мане, Салах, Фирмино

Нюкасъл: Дубравка, Шер, Фернандес, Ласелс, Йедлин, Дъмет, Хейдън, Диаме, Ричи, Кенеди, Рондон


Прогноза на Gol.bg:

Летящите много високо през този сезон мърсисайдци не само не познават вкуса на поражението през сезона в първенството, но имат само три записани равенства и с право водят с четири точки на шампиона Манчестър Сити.

В същото време "свраките" стартираха кампанията отчайващо, постигайки само три ремита при цели седем загуби в първите десет кръга. Последва възход от три поредни успеха, но в последните пет кръга тимът взе само една победа. 

Добрата новина обаче е, че момчетата на Рафа Бенитес не пуснаха попадения във вратата си в последните два мача и днес имат амбициите да подхлъзнат Ливърпул в борбата му за първа титла от цяла футболна вечност.

Алекс Окслейд-Чембърлейн, Джо Гомес и Жоел Матип остават в лазарета на "червените", но пък Трент Александър-Арнолд вече е на линия, макар да се твърди, че все още изпитва леки болки. Под въпрос до последно ще бъде Наби Кейта, така че е вероятно да го видим само на пейката.

Ливърпул няма загуба в последните си 29 домакински мача в първенството, а освен това спечели десет от последните 12 домакински двубоя с Нюкасъл, вкарвайки поне по два гола в 11 от въпросните срещи.

Мърсисайдци запазиха "суха мрежа" в пет от последните седем мача във Висшата лига и определено през този сезон вдъхват доверие на феновете си не само чрез офанзивна мощ, но и със стабилност в отбрана.

Внимание: Нюкасъл играе на приливи и отливи по традиция в последните години, но в момента се намира в серия от четири мача навън, в които не познава вкуса на поражението. За Рафа Бенитес мачът със сигурност е специален, защото той водеше Ливърпул шест години и направи отбора европейския шампион през 2005 година.

Последната победа на "свраките" на стадион "Анфийлд" е от 1995 година и едва ли точно днес ще видим нов техен успех на терена на лидера в таблицата.


Резултат: Ливърпул - Нюкасъл 3:1