Ливърпул продължава борбата с Байерн Мюнхен за звездата на РБ Лайпциг Тимо Вернер, въпреки че в Германия е смятан за сигурно ново попълнение на баварците.

Според "Ливърпул Ехо", на Тимо Вернер няма да бъде позволено да напусне РБ Лайпциг като свободен агент през 2020 г. и в никакъв случай не е сигурно, че ще се премести в Байерн. Юрген Клоп спечели битката за Наби Кейта от РБ Лайпциг миналото лято, след продължителни преговори.

Ливърпул продължава да бъде в непрекъсната връзка с представителите на 22-годишния германски национал, въпреки информацията, че Байерн вече е договорил личните условия с играча.

От РБ Лайпциг са предложили на Вернер сделка с двойно по-голяма заплата, която ще му донесе 5,2 милиона евро годишно, с което се надява да запази младата звезда. Спортният директор на тима Ралф Рангник също обяви, че няма споразумение с Байерн относно нападателя и че няма да се вземе решение за бъдещето му преди лятото.

"Евентуално споразумение е невъзможно за лятото на 2019 г. Точно сега няма как да стане. Трябва да се съгласим с условията, а ние не сме. Никой от Байерн не ние търсил.

"Между нас и Тимо Вернер няма да има случай като Леон Горецка и Роберт Левандовски. Тази опция не съществува и не е необходимо да говорим за този сценарий. Клубовете, които го искат, ще се свържат с нас през лятото и тогава ще намерим справедливо решение. Всичко останало не е опция", заяви Ралф Рангник.