Завръщането на халфа Алекс Окслейд-Чембърлейн и защитника Джо Гомес ще направи живота на Юрген Клоп труден, а това е добре за Ливърпул, заяви в интервю за клубния уебсайт халфът Джеймс Милнър.

Двамата бяха контузени до скоро, но започнаха тренировки и скоро могат да се завърнат на терена за първия отбор.

"Важно е да разполагаме с всичките ни футболисти. Окс отсъства твърде дълго, а преди контузията играеше страхотно. Същото важи и за Джо. Той се представяше отлично рано през сезона и заформи много добро партньорство с Върджил. Джо дори играеше с контузия известно време, докато отсъстваше и Деян Ловрен", каза той.

"С толкова много мачове в календара всеки трябва да даде своето за отбора. Говоря и за тези, които не играят толкова често, защото те имат много важни роли в тренировките, където са длъжни да поставят под заплаха позицията на титулярите. Колкото по-трудно е за мениджъра да определи стартов състав, толкова по-добре е това за отбора", продължи Милнър.

"Окс и Джо получиха тежки контузии и в техния случай бе ключово да останат стабилни психически. Не е лесно да бъдеш далеч от отбора за дълго време, но останалите момчета се стараеха да ги държат близо, да се чувстват част от едно цяло и да поддържат духа им. Всички знаем колко труден бе този период за тях и колко много работиха, за да се завърнат", каза още бившият английски национал.

"Окс и Джо са отлични играчи и се радваме, че отново са сред нас. Това само ще създава проблеми за мениджъра при определянето на състава, което е много хубаво за отбора", завърши Милнър.