Порто няма да се мотивира от идеята за мъст преди четвъртфиналите от Шампионската лига срещу Ливърпул. Португалският гранд гостува на "Анфийлд" тази вечер, а през миналия сезон англичаните триумфираха на осминафиналната фаза на надпреварата след успех с 5:0 като гости в първата среща и 0:0 като домакини.

"Не става въпрос за реванш. Всеки един мач е различен. Предишните резултати не могат да ни повлияят. Не трябва да мислим за миналия сезон. Трябва да бъде концентрирани върху предизвикателството, което ни предстои след часове на "Анфийлд". Ливърпул е много класен отбор, наясно сме със силните им страни", коментира старши треньорът на "синьо-белите" Серджо Консейсао.

Порто се стреми към достигане до полуфинал в Шампионската лига за първи път от сезон 200/2004, когато спечели трофея под ръководството на Жозе Моуриньо.

"Ливърпул играе на много високо ниво и всяка седмица се изправя срещу сериозен съперник от Висшата лига. При нас положението не е точно такова, без да искам да обидя останалите португалски отбори. Заради силата на съперника и кадровите проблеми, които имаме, ще трябва да подходим много умно и креативно в стратегията си за мача", каза още Консейсао.

Наказаните Ектор Ерера и Пепе пристигнаха с отбора в Англия, въпреки че нямат право да играят, а защитникът Алекс Телеш е под въпрос заради проблем с бедрото.