Ливърпул може да отстрани Барселона, но преди това мърсисайдците трябва да направят голям мач през уикенда и да пренесат настроението от него в следващата седмица, заяви един от лидерите на отбора Джеймс Милнър. "Червените" загубиха с 0:3 в Испания в първи мач от полуфиналите на Шампионската лига, а в събота гостуват на Нюкасъл.

"Свикнахме да играем мачове един след друг, а през последните няколко години доказахме не веднъж, че имаме характер да преодоляваме трудностите. Всички го знаем. Трябва да останем сплотени и да преодолеем изминалия мач. Нямам съмнение, че този отбор на Ливърпул ще направи именно това", каза Милнър.

"Възможно е (да отстраним Барселона). Ако е възможно да се случи някъде, то това е на "Анфилд". Виждали сме и преди специални европейски вечери и големи обрати. Няма да бъде лесно, но се надяваме един голям мач през уикенда да ни вдъхне увереност. Надявам се в него да постигнем добър резултат и да пренесем позитивите в следващата седмица", продължи той.

Ливърпул надиграваше Барселона в голяма част от мача в Испания, преди обаче Лионел Меси да вкара два гола в края. "Той е много труден за опазване. Със сигурност е един от най-добрите, играли някога футбол, ако не и най-добрият. Когато прави своите си неща, почти няма начин да го спреш. Знаехме това, но се надявахме и ние да ги ударим. Не можем да се съсредоточаваме твърде много върху него, защото имат още десетима много добри футболисти", каза още Милнър.