Ливърпул удари с 2:0 Уулвърхямптън на "Анфийлд", но отново не успя да стане шампион. "Мърсисайдци" се надяваха, че Брайтън ще спре Манчестър Сити, но това не стана и "гражданите" триумфираха с титлата.

Ливърпул събра впечатляващите 97 точки, но Сити завърши с една повече и така "червените" ще продължат да чакат.

Легендарният тим не е ставал шампион от далечната 1990 година. Все пак момчетата на Юрген Клоп могат да триумфират в Шампионската лига, където ще срещнат Тотнъм на финала.


Ливърпул започна мощно мача и още в самото начало натисна здраво гостите. В 4-ата минута домакините можеха да вкарат, но Дивок Ориги нямаше шанс за гол.

Мърсисайдци продължиха да доминират, като с пропуски се отчетоха Ориги и Салах. Така се стигна до 17-ата минута, когато Ливърпул заслужено поведе, след като Александър-Арнолд центрира в пеналта на Уувс, където Садио Мане бе най-съобразителен и опъна мрежата за 1:0.

Трибуните избухнаха в еуфория, тъй като в този момент червените бяха шампиони. По същото време Брайтън и Ман Сити вървяха 0:0. Десет минути по-късно феновете на "Анфийлд" полудяха, след като Брайтън вкара, но Сити бързо успя да изравни.

Последва пропуск на Мохамед Салах. След половин час игра Робъртсън стреля мощно, но Патрисио показа класа и спаси. Пет минути по-късно Ливърпул стигна до ново положение, но този път Мохамед Салах нямаше шанс да вкара.

В 35-ата минута гостите стигнаха до първата си ситуация в мача, но Раул Хименес пропусна. До края на полувремето Ливърпул контролираше действията, но гостите можеха да изравнят, след като удар на Дохърти срещна гредата.

Второто полувреме започна с положение за Ливърпул, но Александър-Арнолд не успя да вкара от фаул. В тези минути феновете на "Анфийлд" получиха леден душ, след като Ман Сити дръпна с 3:1 над Брайтън.

След час игра Раул Хименес пропусна да изравни, пет минути по-късно отново Хименес не успя да вкара. Ливърпул се стресна и изнесе играта в по-предни позиции, но Ориги пропусна да отбележи от чиста позиция.

В 69-ата минута Жота бе изведен сам срещу Алисон, но вратарят показа класа и спаси. Червените отговориха с воле на Вайналдум, но в аут. В 81-ата минута домакините вкараха и втори гол дело на Садио Мане.

Така мърсисайдци взеха победата, но завършиха на точка след Ман Сити. Ливърпул може обаче да триумфира с Шампионската лига, където на финала играе с Тотнъм.

Ливърпул - Уувс 2:0

Голмайстор: Садио Мане (17 и 81)

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Матип, Робъртсън, Вайналдум, Хендерсън, Фабиньо, Салах, Мане, Ориги 

Уулвърхямптън: Руи Патрисио, Дохърти, Бенет, Коади, Боли, Джони, Моутиньо, Невес, Дендонкер, Жота, Хименес