Ливърпул трябва да се гордее с постигнатото през сезона, а и финалът в Шампионската лига ще даде нова възможност на футболистите да спечелят трофей и да се реваншират пред феновете, заяви Джеймс Милнър.

"Ако преди сезона някой ти каже, че ще спечелиш 30 от 38 мача, самият ти ще решиш, че това е достатъчно за титла. Това показва и колко добър отбор е Манчестър Сити. Разочароващо е", заяви един от капитаните на мърсисайдците, цитиран от клубния уебсайт.

"Трябва да се гордеем с постигнатото. Не ни беше достатъчно, но поне победата срещу Барселона по-рано през седмицата ни дава възможност да спечелим трофей и да се реваншираме пред феновете. Отборът и неговите футболисти го заслужават", продължи Милнър.

"Преживяхме много през последните две седмици, след мача в Барселона. Играхме добре и паднахме лошо, но срещу Нюкасъл това не си пролича. Спечелихме нужния за нас резултат, а след това го направихме и в средата на седмицата. Титлата обаче не зависеше от нас. Нямам думи да опиша характера на нашия отбор, неговите умения и възможности", каза още той.

"Феновете ни бяха невероятни през цялата година и бяха зад нас, когато се нуждаехме от тях. Дори в най-трудните моменти. И футболистите, и феновете заслужават трофей", завърши Милнър.