Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че предсезонната подготовка на европейския клубен шампион не е преминала според неговото предварително желание.

Германският специалист призна, че отсъствието на Мохамед Салах, Роберто Фирмино, Алисон Бекер и Садио Мане е попречило на "червените" да бъдат пълноценни на сто процента по време на летните тренировки.

В неделя Ливърпул ще играе срещу Манчестър Сити на "Уембли" за трофея "Къмюнити Шийлд".

"Не искам да си търся извинения преди да играем срещу тях, но бяхме без шестима основни футболисти. Това не може да се промени. Не мога да кажа, че имаме най-хубавата предсезонна подготовка. Не смятам, че ще изиграем най-силния ни мач в неделя, но искаме да спечелим. Има различни начини, по които може да го направим. Трябва да намерим един от тях. Ще опитаме да се подготвим по най-добрия начин. С този двубой се открива новия сезон. Ако победим, това ще бъде фантастично. Ако паднем, няма да бъде добре. Не смятам, че този двубой ще има някакво влияние върху представянето ни през кампанията", заяви Клоп.

През миналия сезон Манчестър Сити спечели требъл на домашната сцена, докато Ливърпул остана на второ място във Висшата лига и триумфира с трофея Шампионската лига.