Ливърпул е длъжен да тръгне с победна серия във Висшата лига, заяви халфът Жоржино Вайналдум преди началото на сезона в английското първенство. Мърсисайдците започват състезателната година срещу Норич Сити в петък, а през миналия уикенд отстъпиха на шампиона Манчестър Сити в сблъсъка за суперкупата на Англия.

"Така е всеки сезон. Просто трябва да печелиш максимално най-много точки, особено в началото, както и да градиш все по-добър и по-добър отбор. До момента не можехме да го направим, защото не всички бяха на лагера. Догодина сигурно ще бъде същото, така че трябва да свикваме", заяви холандският полузащитник.

"Сега всички са в отбора и можем да градим, да бъдем дори по-добри от миналата година. Нашият сезон започва сега. Мачовете не чакат, а идват, така че сме длъжни бързо да се приспособим. Мисля, че сме готови. Направихме добра подготовка и сега чакаме началото на двубоите във Висшата лига", продължи той.

Вайналдум вярва, че Ливърпул е фаворит във всички турнири заради статута си на шампион на Европа.

"Очаквам труден мач. Ако трябва да бъда честен, всеки отбор ще иска да ни победи заради успехите ни от миналата година. Ако не играем на 100 процента и не се раздаваме напълно, ще бъде много трудно. Просто трябва да работим още повече и трябва да играем добре", завърши Вайналдум.