Усърдната работа върху статичните положения се отплати на футболистите на Ливърпул през изминалия уикенд, заяви левият бек Анди Робъртсън след победата с 2:1 срещу Челси. "Червените" вкараха два гола през първото полувреме, като първо Трент Алекзандър-Арнолд се разписа с директен шут от пряк свободен удар, а след това Роберто Фирмино засече с глава подаване на Робъртсън след нарушение и покачи на 2:0.

"Работихме много върху това. В първия случай очевидно нямаше какво толкова да правим, защото Трент сам прояви желание да бие, но второто положение е тренирано и се радваме, че се получи в мача. Успях да намеря Боби с центрирането и поведохме с 2:0, а след това ни остана просто да се защитаваме отборно и да пазим резултата.

"Челси наистина ни натисна, но не мисля, че имаха много положения за гол. Това и търсехме. Може би можехме да задържаме топката по-добре. Искахме да пресираме по-интензивно, но не успяхме наистина да го направим и това е донякъде разочароващо. Като цяло обаче изиграхме добър мач. Няма как да няма подобни тежки двубои през сезона, а в тях добрият резултат и точките трябва да се изстрадат", каза той за клубния уебсайт.

Ливърпул спечели първите си шест мача през последните два сезона и е единственият отбор с подобно постижение в историята на Висшата лига. "Червените" водят с пет точки на Манчестър Сити в генералното класиране и следващият им съперник е Шефилд Юнайтед, а Робъртсън твърди, че те просто трябва да запазят концентрация.

"Единственото важно нещо е да печелим мач след мач. Предстои ни нова много важна седмица и трябва да останем концентрирани върху нашата си игра. Не ни интересува нищо друго. Предстоят още предизвикателства и трябва да продължим да ги преодоляваме. Програмата е тежка, но можем да стигнем до следващата международна пауза с добри резултати.

"Надяваме се да завършим сезона с едно място по-напред. Спечелихме Шампионската лига, но искаме и Висшата лига. Дано се случи още през този сезон. Той обаче е много, много дълъг и абсолютно всички чакат да загубим точки. Трябва да бъдем готови за всичко, а миналият сезон ни помогна много в това отношение", добави той.