Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е отказал оферти от Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид заради мърсисайдци, твърди легендата на клуба от стадион "Анфийлд" Роби Фаулър.

"Преди две години направих едно интервю с Клоп и той ми каза, че е отказал две оферти от супер богати клубове след периода си в Дортмунд. Единият от тях без съмнение е бил Манчестър Юнайтед, а другият навярно е бил Реал Мадрид. Той мразеше комерсиализацията в тези клубове", сподели Фаулър пред вестник "Мирър".

"Обясни, че е харесал Ливърпул заради баланса между нужните пари за достигане на топ ниво и историята. Заради идентичността на клуба и феновете. Също така ми каза, че иска да върне славата на Ливърпул, макар да не притежава средствата на супер богатите клубове. Щеше да намери друг начин. Още не го е направил напълно, но със сигурност върна вярата на феновете на Ливърпул. И тяхната гордост. Станах свидетел на това."

"Юрген разбира за какво става дума в Ливърпул. Наясно е какви са хората в града. Най-важното е, че е наясно какво значи за хората да изпитват радостта от успехите на отбора. Имиджът на вечно усмихнатият и смеещ се човек не е правилен, но той има сърце. Всички в клуба харесват Клоп", допълни Роби.