Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке се е опитал да върне мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп начело на вестфалци през лятото на миналата година.

"В един момент телефонът ми звъни, докато бях самолета - беше Вацке. Каза ми, че трябва да се върна. Засмях се и си помислих, че е някакъв майтап. Попитах го "Тъп ли си, да не си пиян? Как изобщо дойде до тази идея. Имам договор за още две години с Ливърпул", разказа Клоп в новата книга на Вацке "Истинска любов. Един живот с Борусия Дортмунд".

"Тогава изобщо не знаех колко сериозен е бил той, но усетих, че му се искаше да бях демонстрирал по-голяма готовност", допълва станалият легенда на стадион "Анфийлд" специалист след триумфа начело на Ливърпул в Шампионската лига през миналия сезон.

Вацке допълва: "Знаех, че Юрген ще ми откаже, защото ще изпълни договора си с Ливърпул. Той винаги изпълнява договорите си. Такъв е. Но все пак реших, че поне съм длъжен да го попитам дали иска да тръгне с нас по нов път. Нямаше да си простя, ако не му бях звъннал".

"Раздялата с него през 2015 година беше грешка. Навярно щеше да бъде по-добре, ако бяхме сменили целия отбор и да оставим треньора. Защото още тогава бях наясно, че няма да намерим друг такъв треньор, но ще бъдем в състояние да намерим нови добри играчи. След време човек винаги е по-умен. Тогава усетихме, че Юрген вече не иска да продължи тук. Не съм имал толкова близки отношения с наш треньор преди това и навярно никога повече няма да имам", каза още Вацке.