Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке потвърди, че пред клуба има голяма цел през новия сезон и тя е спечелването на първа титла на Германия от 2012 година насам.

Босът на вестфалци говори и за приятелския мач с европейския шампион Ливърпул на американска земя, който неговият отбор спечели с 3:2.

"Ние вече казахме, че ще опитаме всичко възможно, за да станем шампиони. Ако бяхме подходили много дефанзивно след последния кръг миналия кръг, сега щяхме да бъдем в лятна депресия", започна Вацке.

"Защото загубихме комфортна преднина на върха, а това се случи заради добрата форма на Байерн, който беше почти безгрешен през пролетта. Въпреки това в края останахме само на две точки зад тях. затова сме уверени преди старта на новия сезон. Никога не ни е липсвала смелост."

"Имаме също точно толкова на брой централни нападатели, колкото Байерн - един. Пако Алкасер вкарва във всеки мач в лятната ни подготовка, участва в процеса още от самото начало и напипва най-добрата си форма. Той игра силно срещу Ливърпул. Освен това Марио Гьотце, Торган Азар и Якоб Бруун Ларсен могат да играят на върха на атаката."

"В мача срещу Ливърпул се видя, че това беше повече от контрола. Това се видя особено в последните 15 минути, в които те не спираха да ни атакуват. Нашата популярност става все по-голяма. Видя се, че не сме Ливърпул, но сме много по-популярни, отколкото преди две години", добави Вацке.