Ливърпул загуби от Борусия Дортмунд с 2:3 в атрактивен приятелски мач, който бр игран в Индиана. Двата отбора направиха истинско зрелище за зрителите, които видяха пет гола и редица интересни ситуации.

За мениджъра Юрген Клоп това беше поредното емоционални преживяване, тъй като трябваше да се изправи срещу отбора, с който изгря в треньорската кариера. Ливърпул излезе предимно с резервни играчи, за сметка на немския тим.

Резултата откри Пако Алкасер в 3-ата минута след кратко разбъркване. Топката някак беше отклонена към испанския нападател и той не сбърка. Първото полувреме завърши наравно след попадение на Хари Уилсън за 1:1 в 35-ата минута. 

През втората част дойде моментът на Томас Дилейни в 53-ата минута, а Якоб Бруун Ларсен увеличи на 3:1 само пет минути по-късно. При този резултат Клоп смени всичките си полеви футболисти, а в игра се появиха звездите Върджил ван Дайк, Трент Александър-Арнолд, Андрю Робъртсън и Жоржиньо Вайналдум. 

"Червените" вдигнаха оборотите и в 75-ата минута усилията им бяха възнаградени с дузпа за нарушение в наказателното поле срещу Бен Уудбърн. Райън Брюстър се нагърби с отговорността и заби четвъртия си гол по време на подготовката.