Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке смени плочата три дни след края на сезона в Бундеслигата и се закани, че догодина тимът открито ще преследва сребърната салатиера.

Босът на "жълто-черните" беше доста предпазлив в изказванията си в последните сезони и се дистанцираше от позицията, че Дортмунд е кандидат за шампион.

Очевидно обаче апетитът на вестфалци се е засилил след здравата битка с Байерн, станал шампион този сезон само с крехката преднина от две точки.

"За всички участници напрежението вече е по-голяма. Ще влезем в следващия сезон без никакви уговорки или оправдания - ние искаме да се борим за титлата", отсече Вацке.

"През последното десетилетие не се борихме за трофей само през 2018 година. Затова реших да променим стратегията си по отношение на комуникацията. Ще бъдем още по-амбициозни. Няма друга втора сила в Германия освен нас", добави Вацке.

По всичко личи, че думите на боса не са случайни, защото вчера Дортмунд купи Нико Шулц от Хофенхайм, а днес привлече Торган Азар от Борусия Мьонхенгладбах.