Един от лидерите на Ливърпул Върджил ван Дайк призна, че всички в тима се наслаждават от факта, че отборът е на върха в класирането във Висшата лига и има добра преднина пред Манчестър Сити, но същевременно сподели, че не е реалистично да се говори за титла. Причината е ясна - има много кръгове до края на шампионата.

"Определено натискът става все по-голям, но той идва от медиите. Те обичат да оказват голям натиск върху нас и това е нещо с което трябва да се справим. Аз лично нямам нищо против с това, тъй като не се влияя от мнението на другите хора", коментира той, цитиран от SkySports.

"Трябва да се наслаждаваме, че сме на върха в класирането с добър аванс пред Манчестър Сити, но да се говори за титла все още не е изобщо реалистично. Пълни сме с увереност, направихме добра серия от победи във Висшата лига. До края на сезона обаче остава твърде много".

"Хубавото е, че имахме и не толкова добри мачове, но пак стигнахме до победата. Не гледам мачовете на Манчестър Сити, но имам семейство и приятели, които ги гледат и ми казват какво се случва, особено с мача им срещу Уулвс, който загубиха с 0:2".

"Това е просто част от живота. През миналия сезон научихме, че не е нужно да гледаме другите. Досега се справяме добре, а Манчестър Сити има затруднения. Това е факт. Всички имаме мечти и цели, разбира се".

"След триумфа в Шампионската лига всички ние искаме да спечелим отново този турнир, а също и титлата Дори и да не го направим обаче няма да правим трагедии, а ще се опитаме да го сторим през следващия сезон. Няма какво да губим", каза още той.