Ливърпул докопа 1:1 срещу Манчестър Юнайтед, но имаше и сериозни претенции за попадението на домакините. 

Маркъс Рашфорд вкара в 37-ата минута, но гостите претендираха, че секунди преди това Виктор Линдельоф е фаулирал Дивок Ориги, като сякаш имаха своите основания. 

Въпросът е, че реферът Мартин Аткинсън е обяснил, че е видял ситуацията и е преценил, че това не е нарушение и в резултат ВАР приема, че не става въпрос за „очевидна грешка” и няма достатъчно основания, за да отмени гола. 

„Съдията Мартин Аткинсън съвсем ясно е казал, че е видял контакта, но е преценил, че това не е нарушение. Тук не става въпрос дали е прав или не, но е подкрепен от ВАР. Ако обаче не е видял какво е станало, тогава попадението е можело да бъде отменено” обясни репортерът на „Скай Спортс” Антон Толоуи. 

Анализаторите Греъм Сунес и Гари Невил смятат, че в ситуацията по-скоро е имало фаул, а ето и мнението на мениджърите. 

„Мистър Аткинсън спази протокола и остави играта да продължи, като ВАР ясно показа, че има контакт и това бе нарушение. От друга страна след ситуацията те изминаха 60-70 метра, така че не се справихме на ниво. Не смятам обаче, че ВАР е използван максимално ефективно” заяви Юрген Клоп. 

„Може би има леко докосване, но определено не може и дума да става за ясна и очевидна грешка. В крайна сметка това е мъжки спорт. При гола на Мане имаше игра с ръка, така че решенията на ВАР бяха правилни” отчете Оле Гунар Солскяер.