7 май 2019 година ще остане завинаги в историята на Барселона като една от най-срамните дати и заслугата е на Юрген Клоп и неговия Ливърпул.

Мърсисайдци посрещнаха каталунците в ролята на обречени след тежкото поражение с 0:3 на стадион "Ноу Камп" и малцина вярваха, че чудото е възможно.

То обаче се случи и след грандиозна победа с 4:0 Ливърпул се класира на финала в Шампионската лига, където надви Тотнъм и стана европейски клубен шампион за шести път.

Острието на Ливърпул Садио Мане разкрива, че преди реванша германският мениджър на тима е мотивирал своите, демонстрирайки им своята увереност, че сензацията е възможна.

"Той винаги знае какво да каже, но дори тогава успява да те изненада. Като случая преди реванша с Барселона. Каза ни "Момчета, имам добра новина за вас - Барса обича да играе футбол, а ние обичаме да се изправяме срещу такива съперници. Ще видите. Ще се класираме на финала". Неговата реч наистина беше най-добрият възможен начин да премахне напрежението от нас", коментира Мане пред списание France Football.