Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола започва да се страхува от Ливърпул и поради тази причина е изпуснал нервите си, предполага бившият играч на мърсисайдци Джейми Реднап.

Каталунският специалист също коментира драматичната късан победа на Ливърпул с 2:1 като гост на Астън Вила, дошла с два гола в заключителната част на мача.

"Понякога Мане се "гмурка", друг път показва големия си талант да вкарва невероятни голове в последната минута. Това е талант", бе заявил Пеп през уикенда.

Попадението на сенегалеца в добавеното време срещу Астън Вила остави Ливърпул на върха с аванс от 6 точки пред "гражданите", които също трябваше да правят късен обрат срещу Саутхемптън.

"Изненадан съм, че Пеп Гуардиола използва думата "гмуркане" за Садио Мане. Необичайно е мениджър да говори така за футболист на съперника, но не мисля, че Гуардиола е искал да повлияе на Мане преди дербито в неделя", сподели Реднап, цитиран от "Дейли мейл".

"Това не беше психологически трик. Според мен Гуардиола наистина е наплашен от Мане и не спира да мисли за идващата от него заплаха. Знае, че Садио е най-важният играч на Ливърпул. В 65-ата минута на мача с Астън Вила Юрген Клоп извади Салах, това беше знак кой е №1 в атаката. И в края Мане вкара красив гол", добави Реднап.