Имаме нужда от всяка една точка, за да преодолеем този невероятни интензивен период, койти ни очаква. Това обяви Юрген Клоп след победата на Ливърпул над Ман Сити, след която Червените са с 8 точки аванс пред Лестър и Челси и 9 пред Гражданите. 

Мърсисайдци ще изиграят 14 мача от 23 ноември до първия уикенд на януари, което ще бъде силно изтощаващо. 

„Не знам дали някоа в кариерата си мой отбор е водил с 9 точки в класирането, особено пък след  мач със Сити. Ще се нуждаем от всяка точка обаче, за да преодолеем трудния период. Ако бяхме загубили щеше да е съвсем различно, тъй като Лестър и Челси са много силни” заяви Клоп. 

„Имаме още един амач  срещу Ман Сити и не се интересуваме от класирането, а просто се стремим да правим правилните неща и ако успеем, тогава ще постигнем резултатите, към които се стремим. Дано момчетата да останат здрави” добави той. 

„Естествено, че Сити имаше шансове и това изобщо не ни изненада. Мисля обаче, че ги накарахме да играят по нашия начин, което ни помогна да спечелим. В продължение на 75 минути имахме контрола заради интензитета в играта си. В края те се вдъхновиха от гола, който вкараха, но удържахме. И трите ни гола бяха страхотни и точно от това се нуждаеш в такива мачове. Срещу Сити се нуждаеш от специални попадения и защита с всички сили, което и направихме”. 

„Не видях ситуацията преди първия ни гол. Казаха ми обаче, че топката първо се е ударила в ръката на Силва, а след това на Трент, така че не знам. Разбирам обаче разочарованието на съперника и ние щяхме да се чувстваме така на тяхно място”.