Пеп Гуардиола засипа с похвали футболистите на Манчестър Сити, въпреки загубата с 1:3 от Ливърпул, която остави тима на 9 точки от върха. 

Една победа в 29 гостувания на „Анфийлд” поставя Гражданите в трудна позиция, но наставникът бе много доволен от представянето. 

„Този мач показа, защо сме шампиони. На този стадион играта ни бе невероятна и аз съм горд от своя отбор повече отвсякога. Гостувахме на най-силния тим в Европа и се представихме наистина забележително. Играхме толкова добре и демонстрирахме защо спечелихме титлата в предишните два сезона” каза Гуардиола. 

„Все още има 7 месеца до края на сезона, но ако Ливърпул стане шампион, аз ще бъда първият, който ще ги поздравя, защото не може да не признаем, че те са страшно добри. Създават положения и имат характер” добави той. 

„Дали можем отново да спечелим титлата? Не знам. Не съм магьосник и не виждам в бъдещето. Дано контузените ни играчи да се върнат скоро и сега целта е да победим Челси. Пред нас има 3 отбора, които са с по-големи шансове да станат шампиони, но ще се опитаме. Във футбола не можеш винаги да печелиш” каза още наставникът, който бе попитан и за играта с ръка на Александър-Арнолд точно преди първия гол на Ливърпул. 

„Не ме питайте мен, питайте рефера. Питайте Майк Райли и хората, които отговарят за ВАР, но не и мен. След края поздравих съдиите и не го направих със сарказъм. Учтив съм и не им казах  нищо. Искам да говоря единствено за представянето ни, което бе страхотно. Един от най-добрите мачове, които сме имали”.