Бившият бранител на Ливърпул Джейми Карагър е на мнение, че мениджърът на клуба Юрген Клоп може да се изкачи на най-високото стъпало и да бъде почитан от привържениците по начина, по който те милеят за най-успешните мениджъри в историята на "Анфийлд" Бил Шенкли и Боб Пейсли.

Карагър се надява мърсисайдци да спечелят световното клубно първенство през следващия месец и да загърбят купата на лигата, където трябва да играят с Астън Вила почти по същото време.

"Световното клубно първенство е много важно и много хора не го разбират. За нашия клуб то е важно, защото не сме го печелили и ще можем да се наричаме световни шампиони", заяви Карагър пред клубното списание.

"Ливърпул е печелил купата на лигата рекорден брой пъти и ще има още много възможности. Но е възможно да минат 20 години, докато играем отново за възможността да станем световни шампиони. Играчите трябва да се хвърлят там."

"Помним как миналата година Юрген Клоп пусна резервен отбор за ФА Къп срещу Уулвс, но заложи на Деян Ловрен, който се контузи на петата минута. Аз бях ядосан, че Ловрен е на терена."

"Клоп вече е легендарна фигура в Ливърпул заради триумфа в Шампионската лига, но ако спечели и Висшата лига, вече ще говорим за него като за човек от категорията на Шенкли и Пейсли. Той може да е човекът, който да ни върне титлата на "Анфийлд".

"Спечелването на купата на лигата и ФА Къп няма да направи някаква разлика за Юрген Клоп. Той трябва да спечели мача с Наполи в Шампионската лига и последният двубой в групата да няма почти никакво значение. Публично не говорят за тези неща, но според мен на клубната база със сигурност ги обсъждат", добави Карагър.