Специалисти от ранга на Юрген Клоп и Жозе Моуирньо също няма да успеят да вдигнат нивото на националния ни отбор по футбол. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

Според него отборът на България е играл добре по време на снощната контрола с Парагвай, загубена с 0:1 в София. "С наличния материал, това е максимумът. Играхме прилично спрямо възможностите си", заяви Илиев, след което назова и основния проблем във футбола ни.

По думите му, това е работата на клубовете с юношите. "Ето, всички говорят за звездата на Парагвай Мигел Алмирон (б.р. - играе в Нюкасъл). Да не е с три крака? Просто тренира повече, има професионално отношение към всичко. Стойчо Младенов е прав като каза, че изоставаме с 20 години назад от останалите", добави Майкъла.

Той е на мнение, че само един български национал отговаря на европейските стандарти. "Това е Кирил Десподов. И е така, благодарение на трансфера в Каляри, въпреки че не успя да се наложи. Но в Щурм Грац се представя чудесно, а Австрия има футбол от средно ниво", смята бившият защитник.

Накрая той заяви, че в неделното домакинство на Чехия играта на България няма да се различава особено от представянето срещу Парагвай.