България започна със загуба при дебюта на Георги Дерменджиев начело на представителния ни тим. Родните национали отстъпиха с 0:1 на Парагвай в контрола при домакинството си на Националния стадион „Васил Левски”.

Дебютантът Георги Георгиев излезе като титуляр под рамката, а Кирил Десподов остана резерва заради леки проблеми, но все пак се появи в игра след почивката.

В състава на родните национали имаше и още един дебютант в лицето на Виктор Попов от Черно море, който се появи като смяна. Изключително изненадващо другият дебютант в лицето на капитана на Локо (Пловдив) Димитър Илиев не се появи в игра и остана цял мач на пейката.

Единственото попадение в този мач бе дело на полузащитника на Нюкасъл Мигел Алмирон, който вкара в 60-ата минута.

Като цяло Парагвай бе осезаемо по-добрият отбор на терена и в големи моменти от мача надигра родните национали. Положителното в нашия национален тим бе единствено силната игра на дебютанта Георгиев под рамката.


Срещата започна доста активно за гостите от Латинска Америка, които наложиха натиск над нашите момчета от самото начало.

Още във 2-ата минута Алмирон отправи удар, който обаче премина покрай вратата на Георгиев.

В 16-ата минута стражът на нашите улови кълбото след удар от фаул, а в следващите минути „гуараните” създадоха още няколко опасни атаки.

При първия по-добър шанс за нашите в 24-ата минута Вандерсон опита да намери Попов в наказателното поле, но капитанът на България бе изпреварен от противниковия страж.

В 30-ата минута гостите получиха възможност от фаул на чудесна позиция. Георгиев обаче изби удара на Ромеро. Съдията отсъди фаул в полза на нашите.

В 37-ата минута стражът на нашите се намеси прекрасно, след като Ромеро бе излязъл сам срещу него.

До почивката нямаше попадения и резултатът се запази.

Второто полувреме започна с добра възможност за нашите и центриране на Попето бе избито с мъка от Силва, като стражът на Парагвай попречи топката да влезе във вратата.

В 50-ата минута пък Ромеро отправи тежък удар, който като по чудо не намери вратата. Топката профуча много близо покрай гредата.

Точно десет минути след това звездата на гостите Алмирон отправи страхотен удар в ъгъла от дистанция и не даде шансове на Георгиев.

В 62-ата минута нашите създадоха прекрасна атака, която завърши с нескопосан опит за удар на Попето от точката на дузпата.

Малко след това Парагвай бе на косъм от втори гол, но ударът на Риверос в близкия ъгъл бе избит от Георгиев.

В 70-ата минута Алмирон отправи мощен удар, но стражът на нашите се представи прекрасно и спаси удара. 

До самия край на мача темпото спадна и нямаше повече попадения. 

България – Парагвай 0:1
0:1 Алмирон 60

България: Георгиев, Горанов, Терзиев (63 – Димитров), Чорбаджийски, Стр. Попов (85 - В. Попов), Костадинов, Малинов, Неделев (46 – Краев), Вандерсон (66 - Иванов), Попов, Марселиньо (46 – Десподов)

Парагвай: Силва, Риверос, Балбуена, Гомес, Морейра, Морел (81 - Валдес), Виласанти, Мартинес (58 - Санчес), Алмирон (88 - Рохас), Ромеро (73 - Мелгарехо), Лесано