Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп определи звездата на Барселона Лионел Меси за най-добрия футболист на своето поколение, но въпреки това счита, че Златната топка трябва да стане притежание на защитника на мърсисайдци Върджил ван Дайк.

"Ако трябва да връчвате Златната топка на най-добрия футболист на това поколение, тогава трябва постоянно да я давате на Лионел Меси", заяви Клопо.

"Но ако трябва да я дадете на най-добрия футболист за изминалия сезон, тогава я заслужава Върджил ван Дайк. Не зная точно как се случват тези неща, но така ги виждам аз. Лионел е най-добрият от всички. Но за миналия сезон №1 беше Върджил. Ще видим какво ще стане", добави специалистът.

Ван Дайк може да стане първият защитник от 2006 година насам, който печели Златната топка. Тогава над всички беше Фабио Канаваро.

За Меси пък най-престижното индивидуално отличие ще бъди първо от 2015 година насам и шесто в колекцията му, с което той ще изпревари Кристиано Роналдо. Асът на Юве обаче минава за фаворит за наградата заради изтекла информация.