Мохамед Салах бе засипан с похвали за гола, който отбеляза снощи срещу Ред Бул Залцбург. 

Бившите нападатели на Ливърпул Питър Крауч и Майкъл Оуен изразиха възхищението си от попадението, което падна само минута, след като Наби Кейта бе открил резултата. Египтянинът направи някои пропуски в мача, но в ситуацията вкара, въпреки че стреля от изключителна малък ъгъл, след като чукна топката покрай вратаря. 

„Салах  пропусна няколко ситуации, но просто ги забрави, мислейки за следващия шанс, който ще получи и в случая отбеляза наистина фантастичен гол. Знаеше, че вратарят излиза, така че трябваше да бъде максимално прецизен. Освен това стреляйки с десния крак трябваше да прати топката максимално близо до близката греда, за да има някакъв шанс. Уау!“ заяви Крауч в студиото на „ВТ Спорт“. 

„Попадението бе невероятно, тъй като вижте натиска, на който бе подложен. Нямаше с кого да комбинира, така че трябваше да играе сам. Всичко бе въпрос на преценка и докосване. Той обаче бе абсолютно перфектен, за да стигне до позиция, от която може да отбележи. Не трябва да подценяваме и че всичко това бе направено на много висока скорост. Изумително наистина“ добави Оуен.