В днешни дни е прекрасно да бъдеш на Ливърпул, заяви единственият юноша на отбора в титулярния състав Трент Александър-Арнолд, след като "червените" станаха световни клубни шампиони. Те надвиха с 1:0 Фламенго след продължения.

"На Мелууд има стена на шампионите и тя е огромна, така че ще бъде хубаво да се върнем и да я видим обновена с новото постижение. Световната клубна купа е единственият трофей, който Ливърпул не е печелил, така че това го прави още по-важен за нас. Влязохме в историята и сега остава да гарантираме, че ще бъдем запомнени като много добър отбор. В момента е прекрасно да бъдеш фен на Ливърпул.

"Спечелихме и двата мача късно, а това е просто още едно доказателство за качеството в нашия отбор. Беше хубав турнир и се радвам, че ще се върнем у дома с трофея в ръце", каза той.

Левият бек Анди Робъртсън добави: "Бяхме наистина мотивирани да спечелим трофея. Остава само седмица до Коледа и сме далеч от семействата ни, което не е никак лесно, но пък си струваше. Струваше си, защото сме шампиони. Написахме нова страница в историята на Ливърпул и никой не може да ни отнеме постижението".

Роберто Фирмино вкара единствения гол срещу бразилците в деветата минута на първото продължение. Бразилският нападател заяви, че няма търпение да види нашивката за световен шампион на фланелката си.

"Да бъдеш световен шампион е невероятно, уникално чувство. Догодина ще носим нашивката на първенци в света и това е нещо, което ни кара да се гордеем с постижението", каза той.