Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп съобщи, че крилото Алекс Окслейд-Чембърлейн няма да бъде на разположение за натоварената коледно-новогодишна програма в английския футбол.

Окслейд-Чембърлейн увреди външна връзка на глезена във финала на Световното клубно първенство срещу Фламенго в събота, когато беше заменен принудително в 75-ата минута при победата с 1:0 след продължения.

Ливърпул играе три пъти във Висшата лига за осем дни, като серията започва с гостуване на втория в класирането Лестър Сити на 26 декември, след което предстоят домакинства на Уулвърхямптън на 29 декември и на Шефийлд Юнайтед на 2 януари.

Серията завършва с градско дерби с Евертън в турнира за купата на Футболната асоциация на 5 януари.

"Една от външните връзки на глезена му е с увреждане. Ще видим колко време ще отнеме лечението. Не може да се каже с точност. Може да се възстанови бързо, но може и да е необходимо повече време. За мачовете от коледно-новогодишната програма няма шанс, едно е ясно, че той повече няма да играе до края на календарната година", съобщи Клоп.

Полузащитникът Фабиньо и централните бранители Деян Ловрен и Жоел Матип, които също са в лазарета, се възстановяват добре, но и те няма да бъдат на разположение.