Брендън Роджърс похвали десния бек Трент Александър-Арнолд и изрази съмненията си, че някой може да спре Ливърпул по пътя към титлата в английското футболно първенство. Северноирландецът и воденият от него Лестър Сити загубиха вчера ключовия двубой срещу отбора на Юрген Клоп.

"Много, много трудно е да спреш Ливърпул, в това няма съмнение. Освен че имат фантастичен състав, тяхното самочувствие е високо до небето. Изградиха си манталитет на победители и през последните 18 месеца не са загубили много мачове, така че да се сгромолясат през втората част на сезона е малко вероятно. Вече имат достатъчно футболисти, опит и качество, за да си свършат работата без проблеми", каза Роджърс след мача.

Ливърпул спечели с 4:0, а бившият мениджър на отбора отличи Трент Александър-Арнолд. Английският национал вкара гол и записа две асистенции за победата.

"Той играе десен бек като халф. Обхватът на пасовете му е феноменален за толкова млад футболист. Разбира се, той беше халф в академията на Ливърпул. Трент има качества, прецизен пас на различни разстояния и много опит, натрупан през последните две години. Това е чудесно за Юрген Клоп и Ливърпул.

"Видяхте и гола му срещу нас. Придвижи се светкавично до вратата за подкрепа, получи топката точно където я искаше и стреля с изумителна точност от далечно разстояние".

"В Лестър обаче и ние си имаме страхотен бек - Рикардо Перейра. Той играе изключително добре от началото на сезона. Трент пък е титулярният десен бек на националния отбор и играе със завидно постоянство на най-високото възможно ниво", добави Роджърс.