Юрген Клоп очаквано бе вдъхновен след поредното отлично представяне на Ливърпул, който макар и да бе без почти всичките си титуляри, победи отново градския съперник Евертън с 1:0, този път в ФА Къп. 

Германецът даде дебют на някои младоци, които не го разочароваха и след изключително попадение на Къртис Джоунс продължават напред в надпреварата. 

„Това бе сензационно представяне от един не толкова опитен отбор. Много от момчетата за първи път играха на тази сцена и пред тези фенове, но бяха изключителни“ радваше се Клоп. 

„Насладих се на всяка секунда от двубоя. Ние не подценяваме нито един турнир и показваме уважение във  всеки мач. Въпросът е да мислим за здравето на момчетата“ добави той. 

„През първото полувреме имахме трудности и критичните моменти не липсваха, но като отношение, отдаденост и организация бяхме отлични. В хода на мача се подобрихме, вкарахме гол и след това не изпуснахме контрола. Всеки се справи прекрасно“ каза още наставникът. 

„Голът на Къртис бе наистина сензационен. Той е страхотен играч, който е много уверен и няма търпение да играе за първия отбор. Освен това се намира на правилния път. Хората обаче трябва да говорят още и за Педро Чиривела, Ясер Ларуси и Неко Уилямс. Трябва ли да отбележат, за бъдат похвалени?“ сподели Клоп.