Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп покани с познатото си чувство за хумор Карло Анчелоти да се нанесе в къщата до него преди утрешния сблъсък срещу Евертън за ФА Къп.

Карлето изненадващо пое "карамелите" след уволнението си в Наполи и утре има тежката задача да изведе Евертън до първи успех като гост на Ливърпул от 1999 година насам.

Очаква се "червените" да направят куп ротации с оглед важните за тях битки в преследване на първа титла от 1990 година насам и именно това ще улесни гостуващия отбор.

"Какво се промени в двата лагера след победата ни с 5:2 срещу тях за първенство? Настроението. Тогава моментът беше на наша страна. При Евертън имаше навярно 3-4 седмици, в които имаше неяснота за бъдещето на Марко Силва, а това никога не е добре за един клуб. Срещнаха нас в момент, в който бяхме във форма и пределно концентрирани", заяви Клопо.

"В момента Евертън е на 100% друг отбор. Сега ще се опитаме да намерим решение за конкретния мач", продължи германецът, който няма да може да разчита на контузените Наби Кейта, Деян Ловрен, Жоел Матип, Фабиньо, Джердан Шакири, Алекс Окслейд-Чембърлейн и Натаниел Клайн. Адриан ще започне като титуляр на вратата, а шанс ще получи и нападателят Райън Брюстър.

"Ние сме по средата на сезона, имаме 18 мача, плюс тези в евротурнирите. Няма никакво значение, че срещу нас е Евертън. Аз трябва да взема решение за стартовия състав. С Карло Анчелоти не се виждахме често през годините и затова е странно, че се чувстваме като приятели. Срещали сме се по време на мачове като треньори."

"Когато стана ясно, че той ще поеме Евертън, аз бях готов да го поканя на парти. С него изпитваме голямо взаимно уважение, но искам да го затрудня по време на мача. Не съм сигурен къде живее, но къщата до мен е свободна и би било забавно, ако той се нанесе в нея", добави Клопо.