Защитникът на Ливърпул Трент Александър-Арнолд бе избран за най-добър играч във Висшата лига за декември. Това е първо подобно отличие за английския национал. 

Още от началото на сезона бранителят е един от най-добрите в състава на Юрген Клоп и през последния месец на 2019-а се отчете с гол и 3 асистенции, като помогна на Червените да запазят и 3 сухи мрежи, увеличавайки аванса си в класирането на 13 точки. 

„Това е много горд момент за мен. Цялостно отборът направи силни мачове миналия месец и имаше и други момчета, които заслужаваха да спечелят приза“ заяви Александър-Арнолд. 

Той взе участие във всички 5 мача от първенството срещу Борнемут, Евертън, Уотфорд, Лестър и Уулвърхемптън, като бе избран за №1 срещу Лисиците, а тимът триумфира във всеки от двубоите. 

Играч на Ливърпул печели наградата за втори пореден месец, след като преди това за най-добър бе определен Садио Мане. Джейми Варди, Пиер-Емерик Обамеянг и Теему Пуки са останалите, взели отличието до момента през кампанията. 

При мениджърите наградата отиде за мениджъра на Червените Юрген Клоп, който взима приза за 4-и път през сезона и така изравни рекорда на Пеп Гуардиола. За германеца отличията са общо 7.