Голмайсторът на РБ Лайпциг Тимо Вернер иска да подсили Ливърпул през лятото, гърмят няколко европейски медии, сред които са вестниците "Билд", "Сън" и "Мирър".

Вернер беше спряган за трансфер в Байерн Мюнхен миналото лято, но в края на месец август изненадващо преподписа с "биковете" от Лайпциг до 2023 година. В момента най-голям интерес към него има от Челси, но "сините" нямат големи шансове за подписа му.

В контракта на Тимо има клауза за откупуване и заложената в нея сума е едва 60 милиона евро. Така практически самият той държи бъдещето в ръцете си.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп минава за голям фен на Вернер и няма нищо против да го вземе в редиците си. Тимо може да играе както на върха на атаката, така и като крило.

Наскоро германският национал призна, че Висшата лига на Англия е най-интересното първенство за него и той се вижда там някой ден. Ясен сигнал към Ливърпул, който прави феноменален сезон и е на път да грабне първа титла на Англия от 1990 година насам...

През настоящата кампания Вернер е направо неудържим и след първите 18 кръга в Бундеслигата има 20 гола - колкото доскорошния едноличен лидер при стрелците Роберт Левандовски от Байерн.