Вторият гол на Ливърпул срещу Манчестър Юнайтед може би обобщава нарастващото величие на този отбор. Юнайтед, който като по чудо все още имаше надежди да измъкне нещо от двубоя, правеше закъснял натиск.

Тогава централният защитник Върджил ван Дайк се извиси при един корнер и изчисти с глава. Топката след това се върна в Алисон, който веднага прати дълъг пас към Мохамед Салах. Краля на Египет овладя, спринтира към вратата на червените дяволи и вкара за 2:0 – край на играта!

Това е модерният Ливърпул на Юрген Клоп. Впечатляващ и в двата края на терена. Мърсисайдци не са допуснали гол във Висшата лига от 4 декември. С други думи тимът е със 7 поредни сухи мрежи. Когато за последно не вкараха за първенство? Беше много отдавна, дори не си правете труда да проверявате.

Към края на сблъсъка с големия съперник феновете на „Анфилд“ си позволиха да пеят мощно за приближаващата титла. Но кой може да ги вини? Червените са спечелили 91 точки от възможни 93, което е истинска лудост.

И от всички победи тази беше най-важната. Юнайтед беше единственият отбор в лигата, който Ливърпул не беше подчинил през кампанията (1:1 на „Олд Трафорд“). Това беше единственото петно на иначе перфектния сезон.

Материал на "Тема Спорт"