Най-младият капитан в историята на Ливърпул Къртис Джоунс разкри, че е получил съвети от капитана на първия отбор Джордан Хендерсън преди преиграването с Шросбъри за ФА Къп.

Роденият в Ливърпул Джоунс изведе "бебетата на Нийл Кричли" с лентата на 19 години и 105 дни, а тимът спечели с 1:0 и осигури на Юрген Клоп и неговите момчета мач с Челси в петия кръг на турнира.

"Никога не съм смятал, че ще получа такава възможност на тази възраст. Това е сбъдната мечта за мен. Мечтал съм за този момент от дете, както всяко момче в академията", коментира Джоунс.

"Всяко дете в академията и дори в първия отбор иска да бъде капитан на този страхотен отбор пред тези невероятни фенове. За мен е огромна чест да го сторя на тази възраст и този спомен ще остане до края на живота ми."

"Разбира се, че Джордан Хендерсън ми се обади. През цялата седмица преди мача играчите от първия отбор ни пращаха съобщения и ни пожелаваха успех. Пишеха ни лично, за да ни кажат какво трябва да направим по отношение на играта ни и как да си помагаме. Техните съвети ще ни помогнат много занапред", добави Джоунс.