Кевин де Бройне често е приеман за най-добрият асистент в английската Висша лига, но Трент Александър-Арнолд от Ливърпул определено му е сериозен конкурент. 

Снощи защитникът достави още два голови паса при трудната победа на Червените над Уест Хям с 3:2 и така изравни личния си рекорд от миналата кампания от 12. Пред него с 16 е единствено Де Бройне. 

Общо има 25 асистенции на сметката си и е третият най-млад, който достига до тази граница след Уейн Руни и Сеск Фабрегас. 

Няма никакво съмнение, че Александър-Арнолд е едно от най-сериозните оръжия за мърсисайдци в нападение, тъй като центрира перфектно и вече има създадени 73 положения до момента през сезона. Сред играчите на Ливърпул вторият Мохамед Салах е едва с 44. 

„Специалното при него е това, че сякаш разполагаш с Де Бройне като десен краен бранител, като халф на тази позиция. Невероятен е! Никога не съм виждал един защитник да има такова влияние върху атаката на даден отбор“ коментира Джейми Карагър. 

Трент обаче е скромен. „В крайна сметка ако моите съотборници не спринтират и не се придвижват до необходимите позиции, тези центрирания няма да водят до нищо. Всичко опира до нападателите, но аз съм доволен от това как се развива сезона досега“ коментира Трент след победата над Чуковете.