Юрген Клоп остана неприятно изненадан от представянето на отбора си, който падна неочаквано тежко от Уотфорд с 0:3. При това Стършелите напълно заслужиха този впечатляващ успех. 

„Не бяхме достатъчно добри, а Уотфорд направи точно това, което искаше. Не действахме достатъчно остри в действията си. След почивката започнахме по-добре, но тогава получихме гол след тъч” обясни Клоп. 

„Помогнахме им много и за третия гол, а като цяло имаше много моменти, които Уотфорд търсеше и искаше. В крайна сметка поздравления за тях, тъй като те заслужиха успеха” добави той. 

„Истината е, че не създадохме достатъчно положения и това допринесе много за това поражение. Няма никакво значение колко мача си спечелил преди това. Това е един двубой, в който всичко може да се случи и тази вечер съперникът бе по-добър от нас” изтъкна Клоп. 

„Не съм изненадан, защото знам какво може да се случи в тази игра. Рекордите се постигат, защото си отдаден и концентриран върху всяка една стъпка. Така или иначе щяхме да загубим. Доволен съм, защото сега ще спрат разговорите за тези рекорди, те ще излязат от главите ни и ще можем да мислим единствено как да печелим мачове” каза още германецът. 

„Не мисля, че бяхме уморени. Формата не е нещо, което можеш да приемеш за даденост. Ние имаме толкова точки, защото се борихме за всяка една топка и всяка една ситуация. Понякога обаче и това не е достатъчно и не мисля, че този резултат трябва да е най-голямата сензация в света на футбола".

"В крайна сметка Уотфорд се бореше наистина много здраво и заслужава поздравления. Неприятно е, че загубихме така и трябва веднага да реагираме. Обещавам, че ние ще се вдигнем и ще видим докъде ще стигнем. Спечелихме много мачове, но това не е лесно и сега просто трябва да продължим напред”.